Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både Wissman och Baptiste vidare till semifinal i EM

Båda bor i Sundsvall.
Båda tränar för Håkan Andersson.
Och nu är båda klara för semifinal på 200 meter på EM.

Annons

Både Tom Kling Baptiste och Johan Wissman är klara för seminfinal i EM.

Under torsdagens försökspass under Europamästerskapen i EM tog sig både Johan Wissman och Tom Kling Baptiste vidare till semifinalen.

Sundsvallborna, som tränar för sprintgurun Håkan Andersson, slutade både fyra i sina heat. Wissman passerade mållinjen på 20.96 och Tom Kling Baptiste kom i mål på tiden 21.06.

En bra bit över deras respektive personliga rekord.

– Det var helt okej i dag tycker jag, jag gick ju vidare till semi så det var ju bra, sade Wissman till SVT Sport efter loppet.

– Loppet kändes helt okej, ett ganska tufft heat och hyfsad bra placering. Tiden var man inte så jättenöjd med först men det var motvind och man märkte över lag på alla att det var ganska tuffa förhållanden i dag, så det känns väl bra.

Även Tom Klig Baptiste var inte helt nöjd med hur vinden blåste.

– Det var ganska jobbigt, det blåste inte superbra där ute, men jag tycker jag kämpade på bra. Gick ut ganska hårt i kurvan och försökte hålla ihop det hela vägen in, och slog ju några riktigt vassa i heatet, så jag är nöjd, säger Kling Baptiste.

I morgon väntar semifinalen för de båda löparna, och då kommer dessutom de elva bästa på rakingen just nu in i tävlingen.

– Det är klart att en final känns tufft just nu, men det är bara att hoppas att det kanske blir lite medvind då och att jag kan springa ännu lite fortare, säger Johan Wissman.

Läs också: EM blir sprintrarnas sista chans för en plats i OS: "Det är hårresande"

Läs också: Johan Wissman klar för EM: "Det gäller att ta chansen"

Läs också: Sundsvallssprintern Tom Kling-Baptiste redo för dubbla distanser på EM

Mer läsning

Annons