Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om OS är över för Wissman och Kling Baptiste – var hundradelar från EM-final

Sundsvallsborna Johan Wissman och Tom Kling Baptiste nådde varken EM-final eller OS-biljett. Hårda vindar gjorde att de var 25 hundradelar från att nå EM-final i stafetten.

Annons

Tom Kling Baptiste och Johan Wissman lyckades inte nå en OS-bil

De tog sig båda till semifinal på 200 meter. Där kom Tom Kling Baptiste på sista plats medan Johan Wissman valde att avbryta loppet efter att ha hamnat på bana ett.

– Johan var i bra form och men banlottningen gjorde att vi hade ett omöjligt läge för honom. Han får ont och kramp när han springer på den banan och kände redan på uppvärmningen att det inte skulle fungera, säger sprinttränaren Håkan Andersson.

Läs mer: Både Wissman och Baptiste vidare till semifinal i EM

Om banlottningen hade sett annorlunda ut hade Johan Wissman fullföljt semifinalen istället för att spara krafterna till stafetten.

– Om han hade fått bana sju eller åtta då hade det inte varit något problem och då hade han sprungit. Men nu kände han att han höll på att gå sönder och då var han tvungen att gå av, säger Håkan Andersson.

Läs mer: Johan Wissman bröt i semifinalen – Kling-Baptiste slutade sist

Under stafetten på 4x100 meter blev det inte heller något drömscenario på den blåsiga arenan och sprintrarna nådde varken EM-final eller lyckades kvalificera sig till OS i Rio.

– Det var många lag, inklusive vi, som hade problem med avstånden. Så de två sista växlarna blev alldeles för tidiga för oss. Då tappade vi två-tre tiondelar vid varje växel vilket var surt. Det var synd eftersom de sprang bra individuellt allihopa. Men det tillhör sporten stafett att man ska få växlarna att fungera, säger Håkan Andersson.

Läs mer: Wissman och Kling-Baptiste gillar inte de nya reglerna

Det svenska laget sprang på 39.37 och slutade totalt på en elfte plats med 25 hundradelar från en finalplats.

– Vi har haft lite otur och är besvikna. Vi var ju inte ljusår från en final. Och det finns en värld utanför OS också. Det är okej, men de kan så mycket bättre, säger Håkan Andersson.

Nästa vecka springer Johan Wissman och Tom Kling Baptiste lag-SM i Norrköping. Därefter väntar träning och fler tävlingar, bland annat Wind Sprint som går av stapeln på Baldershov i Sundsvall den 31 juli.

Mer läsning

Annons