Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter andraplatsen i Kuortane – nu är Kallur tionde snabbaste kvinnan i Europa

12,91 räckte till en andraplats i finska Kuortane på midsommardagen. Med det pressade Sanna Kallur ner tiden med nästan en tiondel efter 13,00 i Stockholm. Nu är hon tia i Europa och det går bara framåt i raketfart för Falulöperskan.

Annons

Sanna Kallur under Nordenkampen 13 februari 2016. Nu är hon tionde bästa i Europa.

Det blev en andraplats på midsommardagen för Sanna Kallur som är tillbaka efter ett sex år långt uppehåll. Hon pressade finländskan Nooralotta Neziri hela vägen in i mål men Neziri var först över mållinjen med nytt finskt rekord om 12,81. Trots att det inte blev någon vinst och att hon själv upplevde att hon var lite långsam i starten var Kallur mest intresserad av tiden.

– Jag är jättenöjd med tiden. Jag tyckte att jag var ganska trög i starten och hade nog ingen vidare reaktionstid, säger Kallur till Sportbladet.

Det var en skillnad mot loppet i Stockholm och anledningen till det menar hon är att det har varit hård fysisk träning på schemat den senaste veckan. Trots det menar Sanna Kallur att loppet i Finland var bättre än comebacken på Bahausgalan för en vecka sedan.

– Det är ju lätt att offra sig, göra ett lopp, gå i tusen bitar och sedan inte synas med. Men att resa sig och kunna göra lopp nummer två bara en dryg vecka senare känns härligt. Att veta att jag klarade tävlingsbelastningen och kan göra det igen, säger hon till Sportbladet.

Med sina 12,91 sprang hon upp sig till tionde bästa i Europa och nu slipper hon det slitsamma arbetet med att bättra på tiden inför EM i Amsterdam 6-10 juli. Hade hon hamnat utanför de tolv tidsmässigt bästa i Europa skulle hon tvingats springa tre lopp på två dagar under EM-spelen. Nu blir det maximalt två om hon tar sig till EM-finalen.

Trots att Sanna Kallur inte har klarat OS-kvalgränsen på 12,80 vill förbundskaptenen Karin Torneklint nominera henne till OS. Sista chansen att klara just 12,80 blir EM men Sanna Kallur känner sig inte stressad för det.

– Nej, faktiskt inte. Jag kan ju bara föra mitt bästa vid varje tävlingstillfälle, säger hon till Sportbladet.

Och hon räds inte de tuffa förhållandena som kommer att råda i Amsterdam, där semifinalen och finalen körs samma dag med bara timmar emellan.

– Ja, men ska man till OS lär man behöva klara av det. Och jag hoppas jag stannar som tia i Europa på den här tiden och slipper försöket.

Nu väntar vila för Kallur innan det är dags för EM där 100 meter häck avgörs 7 juli. Semifinalen startar 17.10 och finalen avgörs redan 20.40.

Sanna Kallur ska till EM i Amsterdam som börjar 6 juli. Även om hon inte klarar OS-kvalgränsen på 12,80 kan hon bli uttagen i truppen.

Här är tiderna under 13 sekunder på 100 meter häck i Europa 2016:

12,63 Alina Talay, Vitryssland

12,66 Cindy Ofili, Storbritannien

12,72 Tiffany Porter, Storbritannien

12,79 Nadine Hildebrand, Tyskland

12,81 Nooralotta Neziri, Finland

12,84 Cindy Roleder, Tyskland

12,85 Pamela Dutkiewicz, Tyskland

12,88 Katsiaryna Paplauskaya, Vitryssland

12,89 Nadie Visser, Holland

12,91 Susanna Kallur, Sverige

12,93 Elisavet Pesiridou, Grekland

12,94 Anne Zagré, Belgien

12,97 Sandra Gomis, Frankrike

12,99 Caridad Jerez, Spanien

(källa: Aftonbladet)

LÄS MER:

Sanna Kallur borde få chansen i OS efter mirakelcomebacken

Live-TV: Presskonferens med Sanna Kallur och Karin Torneklint

Klart: Susanna Kallur uttagen i EM-truppen: "Fantastisk roligt"

Så mår Sanna Kallur dagen efter comebacken

Efter sex år av skadehelvete – se Klas Kallurs hyllning till sin fru

Mer läsning

Annons