Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succéåren – nu krymper stortävlingen: "Det tar för mycket tid och kraft"

Förra året firade Sundsvall Wind Sprint tio år. När tävlingen avgörs på söndag är det i ett annat format. "Det blir en mindre upplaga i år", säger tävlingsansvarige Håkan Andersson.

Annons

Förra årets upplaga av Sundsvall Wind Sprint var den tionde i ordningen och tävlingsansvarige Håkan Andersson beskrev det då som bland det värsta han hade varit med om. Vädret ställde till det med regn och kyla.

Förra året var Wind Sprint en blöt historia.

På söndag är det dags igen. Men nu har tävlingen fått ett mindre format.

– Vi har inga internationella deltagare och det blir inte samma volym som tidigare. Vi kommer ha drygt 100 starter ändå men det är ungefär hälften av vad vi har haft tidigare år, säger Håkan Andersson.

Det var först tänkt att Wind Sprint skulle ha körts förra helgen men det krockade med ett annat arrangemang. Det gör i sin tur att tävlingen nu krockar med bland annat ett mästerskap i grannlandet i väst.

– Tidigare har vi haft många från Norge med här. Nu blir det kanske lite mindre fokus på eliten och mer på ungdomarna, säger Andersson.

Förra årets Wind Sprint var den tionde upplagan.

Även om löparfesten krymper kommer bland andra Tom Kling-Baptiste att springa. Även en bekant Sundsvallslöpare finns med i startlistan igen.

– Stefan Tärnhuvud gör comeback på söndag. Det har sett bra ut den senaste tiden och det ska bli väldigt spännande. Det kommer bli en del snabba lopp ändå, säger Andersson.

Anledningen till det mindre formatet säger han är tiden och kraften det tar att planera och genomföra tävlingarna.

– Det är mycket jobb att dra runt den här apparaten. Det är jag och ett par till som fixar allt och jag brukar få lägga två-tre veckor av min semester på det här. Jag är tränare också och man hinner inte med sig. Det tar för mycket tid och kraft, säger Andersson.

Trots det vill han att tävlingen ska leva vidare även i framtiden.

– Det kan hända att jag hittar ny energi framöver. Det finns inte så många tävlingar här i Norrland och vi vill fortsätta överleva, säger Andersson.

Läs också: Sundsvallssprintern om skadorna och vägen tillbaka: "Jag vill ta reda på hur fort jag kan springa"

Läs också: Håkan Andersson: ”Det värsta jag har varit med om”

Läs också: Wind Sprint – för första gången utan Tärnhuvud

Håkan Andersson

Mer läsning

Annons