Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallur följer planen vid Floridakusten

/
  • Susanna Kallur befinner sig på ett rekordlångt träningsläger i Florida.

Susanna Kallur är just nu på sitt livs längsta träningsläger någonsin, hittills. I sex veckor är hon på Floridas västkust och tränar inför utomhussäsongen.
– Vi har stegrat upp lite, säger Kallur till Sporten.

Annons

Inomhussäsongen är över och utomhusdelen av säsongen är på intåg. Under den här tiden på året åker friidrottsstjärnorna iväg på olika läger runtom i världen.

Susanna Kallur och hennes familj landade i USA för tre veckor sedan – och är kvar fram till den 9 maj.

– Det är svettigt och bra här, säger Susanna Kallur på telefon från den lilla staden Bradenton, i 30 plusgrader och sol, en timme söder om Tampa på Floridas västkust.

För drygt två månader sedan gjorde hon en lyckad tävlingscomeback i tyska Karlsruhe efter fem års skadefrånvaro. Hon kvalificerade sig till inomhus-EM i Prag en månad senare – men ställde in resten av inomhussäsongen.

Smärtorna i benet kom tillbaka och karriären befarades vara över.

Så kom glädjebeskedet från läkarna om att smärtorna inte berodde på någon fraktur utan att troligen på att skelettet inte riktigt är starkt än.

– Ja, det blev ju ett bakslag efter tävlingen. Jag har fått backa lite i träningen och gett benet lite tid att återhämta sig. Men nu har vi stegrat upp träningen lite, säger Susanna Kallur.

Det tog ungefär tre veckor efter tävlingen innan smärtorna la sig ordentligt – men hon har känt av det lite hela tiden.

Väl på plats i Bradenton kändes det bättre och lägret har så här långt gått bra, enligt häcklöperskan från Falun.

Hennes tränare, förre Sundsvallssprintern, Torbjörn Eriksson kom till Florida för ett par dagar sedan och är kvar i två veckor. Kallur berättar att hon följt Erikssons plan för lägret och har en positiv känsla efter försiktiga framsteg.

– Jag kör sprint men springer inte häck. Jag studsar och hoppar över häckar, tränar teknik men utan att springa häck. Jag tränar så mycket som kroppen klarar.

Varje vecka består av ungefär ett till två pass i sex dagar och en vilodag. Dessutom är svenska friidrottare från Sundsvall på plats. Det handlar om ganska nyopererade Stefan Tärnhuvud, Tom Kling Baptiste och Johan Wissman, samt sjukamparen Jessica Samuelsson från Stockholm.

– Det har varit en härlig energiboost. Vi är på banan samma tider men även om jag kanske inte ligger på samma intensitet i löpning som de gör så är det kul att springa bredvid varandra.

– Det ger verkligen något att bara se på de som är här, menar Susanna Kallur.

Hur ser det ut efter träningslägret i Florida och när du har kommit hem?

– Ja, det är att fortsätta träna och förbereda mig för häcklöpning. Vi får väl se när jag kan börja tävla. Det vet jag inte utan det får vi se. Jag vill känna mig riktigt förberedd innan jag anmäler mig till en tävling. Jag kan inte ge något svar nu, men jag tänker fortsätta träna för att kunna tävla, säger Susanna Kallur.

Mer läsning