Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer för Sundsvalls Friidrott under USM: "Framgångsrik helg"

Sundsvalls Friidrott representerades i helgen av åtta friidrottare i årets upplaga av Ungdoms-SM som gick av stapeln på Vellinge IP. Det resulterade i tre medaljer och flera personbästa.

Annons

Sundsvalls Nils Persson tog bronsmedalj i 300 meter häck.

Det började i fredags då fyra friidrottare startade för Sundsvalls räkning. Den som utmärkte sig var Emil Persson som gick till final på 80 meter och slutade på femte plats.

– Det var kul att se och han gjorde det jättebra, säger tränaren Stefan Slättman.

Under lördagen var då återigen bara fyra Sundsvallfriidrottare startklara. Men då kom den första medaljen. Nils Persson kammade hem ett brons i 300 meter häck.

– Han slog dessutom personligt rekord med ungefär en halv sekund. Han var ganska nära tvåan så han var lite besviken i början. Han var tvåa på samma distans förra året. Men efteråt var han ändå nöjd med en bronsmedalj, säger Stefan Slätman.

Men under söndagen kunde samtliga Sundsvallsfriidrottare starta. Nina Jacobson överraskade mest och tog silver i spjut och personbästa då hon kastat 36.32. Hon kom dessutom på fjärde plats i 80 meter häck.

– Hon gjorde det riktigt bra eftersom det var ganska svåra förhållanden och blåsigt. Häckloppet var nästan lika bra som de lopp hon sprungit tidigare, säger Stefan.

Nina Jacobson tog silver i spjut och kastade på personbästa 36.32.

Helgens största personbästa, med nästan fem meter, stod Pontus Lundqvist för efter att han kommit femma i pjut för P15. Han kastade 45.49. Även Albert Sjölund gjorde bra ifrån sig men var bara några centimeter från final efter att han kastat 43.18.

Totalt startade fyra spjutkastare för Sundsvall och Stefan Slättman berömmer samtliga. Och medalj blev det även för Emil Persson som tog brons på 300 meter.

– Han skulle kriga om medalj och hade chans på alla medaljer, även guld. Men han sprang ugnefär som han gjort tidigare.

Stefan Slättman beskriver helgen som framgångsrik.

– Vi är nöjda med hela helgen. Alla har presterat så som de brukar och vissa har gjort resultat bättre än så med personbästa bland annat. Vi åker hem helskinnade och med gott humör redo för nya utmaninger. Den här helgen har varit en bra morot för ungdomarna och sugna på kommande utmaningar, säger Stefan Slättman.

Mer läsning

Annons