Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Friidrott skickar stor trupp till ungdoms-SM i helgen

När Sundsvall Friidrott beger sig i väg till ungdoms-SM i Vellinge är det med en ovanligt stor trupp. Fem killar och tre tjejer åker för att representera klubben.

Annons

I helgen är det dags för ungdoms-SM i friidrott. Sundsvalls Friidrott skickar åtta ungdomar i åldern 15-16 år till mästerskapet i Vellinge.

– Det är en ovanligt stor trupp i år med fem killar och tre tjejer. Tidigare år har vi skickat en till två aktiva, säger tränaren Stefan Slättman.

Under torsdagen startade de resan ner till Skåne och om nattåget går som det ska kommer de fram lagom till att tävlingarna drar i gång efter lunch på fredagen.

– Om man tittar på medaljchanser ligger bröderna Emil och Nils Persson bäst till. Båda tog medaljer på senaste ungdoms-SM inomhus, säger Stefan Slättman.

Förutom bröderna Persson åker Albert Sjölund, Pontus Lundqvist, Arvid Östman, Nina Jacobsson, Ebba Vallin och Lynn Thimstrand. Tillsammans gör de 23 starter under helgen.

– Vi har en stor träningsgrupp i just den här åldern och det gör att fler kan åka. Det är många som har fortsatt och vår utmaning är att få dem att hänga med ytterligare. Att få åka på SM är en sporre för det, säger Stefan Slättman.

Till junior-SM som också går i helgen i Hässleholm skickar klubben en aktiv, Jonathan Helsing.

Mer läsning

Annons