Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallssprintern Johan Lilja utan EM-biljett – men ny chans för Johan Wissman under helgen

Varken Johan Lilja eller Johan Wissman sprang under EM-kvalgränsen i ett regnruskigt Folksam Challenge i Umeå. Drömmen om EM är nu över för Johan Lilja medan Johan Wissman får en sista chans att kvalificera sig till EM på söndag.

Annons

Det var sista chansen för Sundsvalls Friidrotts Johan Lilja att kvalificera sig till EM när han deltog i herrarnas 200 meter på tävlingen Folksam Challenge i Umeå under tisdagskvällen.

Läs mer: Stark säsongsdebut av Johan Lilja på 200 meter

Även Johan Wissman och Tom Kling-Baptiste som tränar för Håkan Andersson i Sundsvall var med på startlinjen. Målet för Johan Lilja var att slå personbästa på 21.20 och gärna springa under kvalgränsen på 20.95 för att nå en EM-plats. Men något mästerskap i Amsterdam blir det inte den här gången för Johan Lilja som sprang i mål på 21.95.

Läs mer: Sista chansen för Sundsvallssprintern – på tisdag måste Johan Lilja knäcka EM-kvalgränsen

Sundsvallssprintern Johan Lilja nådde inte kvalgränsen till EM

Läs mer: Här är Sundsvallssprintrarnas chanser att ta sig till EM

Johan Wissman, Hässelby SK, noterade 21.18 och har på söndag en sista chans att springa under kvalgränsen 20.95 under en tävling i Schweiz. Men tränaren Håkan Andersson är inte orolig.

– Han har bra form. Om han bara får bra förhållanden så klarar han det hur lätt som helst, det ska inte vara några problem för honom att göra 20.95, säger han.

Tom Kling-Baptiste, Huddinge AIS, vann herrarnas 200 meter på tiden 21.07 men är sedan tidigare klar för EM.

På söndag har Johan Wissman en sista chans att nå en EM-biljett.

Mer läsning

Annons