Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallssprintern Tom Kling-Baptiste redo för dubbla distanser på EM

Sundsvallsbon Tom Kling Baptiste är en av få svenskar som dubbelarbetar i EM. Trots att han inte ställer upp på onsdagens försök på 100 meter.

Annons

Sundsvallsbon Tom Kling Baptiste, som tävlar för Huddinge, var kvalificerad att springa både 100 och 200 meter på EM i Amsterdam, men ställer alltså inte upp på den kortare distansen, då de båda grenarna avgörs tätt inpå varandra – 100 meter onsdag och torsdag och 200 meter torsdag och fredag.

Tom Kling-Baptiste 60 m vid friidrottstävlingen Nordenkampen i februari.

I stället sparar 25-åringen lite krafter – men får ändå dubbelarbeta eftersom han ska springa 100 meter med det svenska stafettlaget på lördag. Något som dock inte tar fokus ifrån satsningen på 200 meter, där kvalet går på torsdag morgon och semifinaler och finaler på fredag kväll.

– Det är ganska bra startfält i år med många som gjort runt 20.40 och 20.50, så jag kommer att gå ut hårt, säger Tom Kling Baptiste till friidrott.se.

Som bäst i år har han gjort 20,87.

– Det har varit lite svårt att ha energi för att springa 200 efter att ha gjort alla hundrameterslopp, men nu blir det blir det att jag går in och kör stenhårt på 200, så jag ska verkligen försöka gå ut riktigt hårt första hundra meterna, sen får man se hur sista hundra blir. Förhoppningsvis har jag lite outtaget på 200 som jag kan få ut, säger han.

Inför korta stafetten säger Kling-Baptiste, som är Sverigeetta på distansen med nya personbästat 10,27, att laget siktar på att ta sig till final, trots att de statistiskt ligger precis utanför finalfältet.

– Det är framförallt växlingarna som måste sitta. Där kan man hämta otroligt mycket tid. Löpmässigt har vi kapaciteten att kunna göra 38.7 eller något, så gör vi det ska vi kunna ta oss till final, tror han.

LÄS OCKSÅ: Johan Wissman klar för EM: "Det gäller att ta chansen"

Mer läsning

Annons