Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna Kallur utslagen i försöken: "Trodde att jag hade mer att ge"

Efter åtta år har Susanna Kallur återigen sprungit 100 meter häck i OS-sammanhang. Hon slutade femma i det första försöksheatet under tisdagen. Kallur var i tårar efter att ha gått i mål på tiden 13.04. Ett fem hundradelar snabbare lopp hade räckt för avancemang till semifinal.

Annons

– Det är så fantastiskt kul att vara tillbaka, men jag trodde att jag hade mer att ge än det här. Det är väldigt blandat men mest av allt känns det överväldigande att vara här, säger en tårögd Susanna Kallur till Viasat efter loppet.

Krönika: Josefsson: Högt spel av SOK – nu kan vi kritisera uttagningen

Susanna Kallur var i tårar efter loppet.

Kallur hade tidigare sprungit på 12.91 under säsongen och lyckades inte förbättra den tiden under det första försöksheatet.

I loppet kom hon iväg bra från bana 9 och låg länge med i täten. Mot slutet föll hon tillbaka lite och slutade femma. Kristi Castlin, USA, vann heatet på 12,68.

Efter loppet blev det en nervös väntan för Kallur och efter det fjärde heatet stod det klart att Kallurs tid inte räckte som en av de sex som gick vidare till semifinal.

– Jag fick en bra start och efter fem häckar kändes det som att jag var i täten nästan. Men tanken var tom, säger Kallur till TT och fortsätter:

– Jag har sprungit häck sedan mars april kanske, de andra har sprungit i flera år. Jag trodde att jag hade lite mer uthållighet nu, men tanken var bara tom.

Hur framtiden nu ser ut för 35-åringen är nu osäkert.

– Säsongen går vidare med SM, Finnkampen och kanske något till, sade hon.– Om karriären fortsätter? Det får vi se, säger Kallur till TT.

Kallur går i mål under OS-försöket. Tiden räckte inte till semifinal.

Se även: Sportens friidrottsexpert Thomas Lind: "Sanna Kallur går till semifinal"

Susanna Kallur satsar på Peking-skorna: "Tänker att de också vill ha revansch"

Mer läsning

Annons