Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges snabbaste man Tom Kling Baptiste bor i Sundsvall – Tärnhuvud SM-sexa efter dubbla säsongsrekord

Sundsvalls sprinters visade upp sig på friidrotts-SM i Sollentuna på fredagen. Sveriges snabbaste man på 100 meter bor i staden, och även Sundsvalls Friidrotts egna sprinters slog till med fina tider.

Annons

Tom Kling Baptiste  vinner 100m finalen före Tony Darkwah (V) och Austin Hamilton (H).

Sveriges snabbaste man heter Tom Kling Baptiste och bor i Sundsvall. Han vann SM-finalen på 100 meter på 10,27 sekunder på fredagen. Trots ett tangerat årsbästa var han dock inte helt nöjd.

– Det är jättekul att försvara titeln men jag hade hoppats på lite mer tidsmässigt. Jag är i bättre slag än så här och siktade på svenskt rekord (Peter Karlssons 10,18) men gör ett halvknackigt lopp, säger Kling Baptiste till TT.

I 100 meter på fredagen sprang även Sundsvalls Mikael Gerlach och Stefan Tärnhuvud.

Gerlach sprang på 11,16 i försöken och slog med det sitt personliga rekord. Det räckte dock inte till avancemang till semifinal.

Tärnhuvud slog till med säsongsbästa i försöket. Tiden 10,65 slog han sedan igen i semifinalen, när han sprang på 10,59.

Det räckte till en finalplats, där han landade på en tid mellan de två tidigare, 10,63, vilket räckte till en sjätteplats.

På damsidan vann Khaddi Sagnia 100 metersfinalen före Susanna Kallur.

Även sprintern Johan Wissman från Sundsvall var anmäld till 100 meter men kom inte till start. Samma sak var det i 400 meter på lördagen.

På lördagseftermiddagen gällde försök på 200 meter för Gerlach och Kling Baptiste, precis som för Sundsvalls Johan Lilja och Johan Wissman.

Wissman sprang det första försöket och tog sig enkelt vidare till söndagens semifinaler - hans 20,84 blev bästa tid i försöken.

Nästan lika bra fick det för Johan Lilja. Han slog säsongsbästa , 21,75, och tog sig även han vidare till semifinal, tillsammans med Kling Baptiste som gjorde efter 21,46 i försöken.

Sämre gick det för Mikael Gerlach. Hans 22,54 räckte inte för att gå vidare.

Semifinaler och final i 200 meter går på söndagen.

Mer läsning

Annons