Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tärnhuvud gjorde comeback – efter två år med skador: "Lyx att göra det på hemmaplan"

Efter två år av skador var det dags för Stefan Tärnhuvud att sätta på sig tävlingsdräkten och ställa sig på startlinjen igen. Dessutom under Wind Sprint – på hemmaplan. "Det känns alldeles utmärkt", säger han.

Annons

Senast Stenfan Tärnhuvud stod på startlinjen var för drygt två år sedan. Att göra det under Wind Sprint är något som han haft som mål under en längre tid. Och det var precis det som han fick uppleva under söndagen.

– Målet var att komma i mål och det gjorde jag. Jag var ganska nervös innan loppet, men de sista tio minuterna innan start kunde jag njuta av att vara tillbaka. Det är lite av en andra chans efter alla skador, det känns fantastiskt skönt.

De senaste två åren har Tärnhuvud dragits med skador och genomgått operationer. Vägen tillbaka har inte varit lätt men nu är han tillbaka. Att göra tävlingsdebut efter två år på hemmaplan är något extra menar han.

Läs också: Tärnhuvud om skadorna och vägen tillbaka: "Jag vill ta reda på hur fort jag kan springa"

– Det var lyx att göra det på hemmaplan inför familj och vänner. Det var så man skulle vilja att en comeback skulle vara, säger Stefan Tärnhuvud.

Han tog sig igenom försöksheatet på tiden 10,48 och har ett personligt rekord på tiden 10,35. Målet för han var att komma i mål och att kunna stå på startlinjen, vilket han gjorde. Tärnhuvud ser till att inte börja för hårt utan är lite försiktig.

–Jag maxade i tisdags, sen har jag inte gjort så mycket mer innan loppet. Jag tog det lugnt för jag kände att det passet slet litegrann. Man får nog ha lite respekt och inte gå ut för hårt utan ta det lite lugnt, säger han.

Läs också: Dubbelseger på Wind Sprint för hemmahoppet: "Okej med tanke på formen"

Håkan Andersson har tränat Stefan Tärnhuvud sedan 2004 och han gladdes åt att se Tärnhuvd på startlinjen igen.

– Det var det roligaste. Det var ungefär som att få sitt första barn, det var mycket ångest kring det. Han har inte tävlat på två år och genomgått två operationer. Det var jätteskönt att han kunde springa i dag och så pass bra som han gjorde det, säger Håkan Andersson.

För Tärnhuvuds del väntar tävlingar i Lillehammer om nio dagar och han har en förhoppning om att delta i SM.

–Det är vissa bitar i tekniken som jag behöver få ihop, jag kände att jag hade mycket power men att jag är lite yvig. Nu behöver jag fler lopp och få ihop allting, säger Stefan Tärnhuvud.

Mer läsning

Annons