Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråkastaren klarade VM-gränsen i Tyskland – för andra gången på en vecka

Släggkastaren Frida Bååth är ett steg närmare junior-VM. Hon visade god form och klarade den svenska JVM-kvalgränsen i en tävling i Tyskland.

Annons

Frida Bååth efter prisutdelningen i tyska Halle.

Samma dag som Timrås AIF drog i gång utomhussäsongen i friidrott med NU-kastet i helgen var Timrås största kastarlöfte Frida Bååth i Tyskland.

Där jagade hon kvalgränsen till junior-VM. Och klarade den.

– Det var andra gången jag klarade gränsen på en vecka. Jag tävlade på onsdagen också och då kastade jag till och med lite längre, men det kändes skönt att vara uppe över 60 meter även på en så stor tävling som det var i Tyskland, säger Frida Bååth.

Hennes längsta kast mättes till 60,26 meter vilket räckte till en andraplats i en tävling i Halle i Tyskland.

Släggkastaren från Timrå klarade i och med det den svenska kvalgränsen för Junior-VM. Mästerskapet hålls i Bydgoszcz i Polen mellan den 19 och 24 juli.

– Gränsen ligger på 57.50, så jag klarade den med flera meter och det känns jättebra inför de kommande mästerskapen att veta att man kan kasta så långt, säger hon.

Men trots att VM-kvalgränsen alltså krossades av Timråtjejen, som går sista året på friidrottsgymnasiet i Umeå, är en JVM-plats inte garanterad.

– Det finns ett par till tjejer som har goda chanser att klara gränsen och det är bara två som får åka, så vi får se. Det kan hända att det blir en kvaltävling där vi får mötas och att platserna tilldelas efter det, säger Frida Bååth.

Tidigare i år tog Frida Bååth hem en silvermedalj i junior-SM i friidrott i Växjö, men då i grenen viktkastning – en kastgren som är anpassad till inomhussäsongen.

Timråkastaren har även tidigare representerat det svenska landslaget då hon sommaren 2015 representerade Sverige i slägga i både junior-EM och Nordiska Mästerskapen där hon kom på en tredjeplats.

Förutom JVM väntar JSM, Nordiska Mästerskapen och SM för seniorer för 19-åringen under utomhussäsongen.

Mer läsning

Annons