Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för supertid för Kallur: "Den här löparbanan är helt galen"

Sanna Kallur är två dagar från sitt första lopp på 100 meter häck i Rio de Janeiro. Då lyfts underlaget fram – ett underlag som kan ge Kallur en extra skjuts tidsmässigt. "Det går undan på den här banan", säger sprintern Jahvid Best till Expressen.

Annons

På tisdag, svensk eftermiddag, går Sanna Kallur in i de Olympiska spelen 2016 när hon tar plats i startblocken för 100 meter häck. Och från Brasilien kommer rapporter om att det är harmonisk Kallur utan bekymmer som gör de sista förberedelserna.

– Hon verkar hur harmonisk som helst. Det är inte några problem alls. Hon bara njuter av att vara här och gör sina sista förberedelser nu. Hon ser verkligen fram emot att tävla på ett OS igen. Sen får vi se hur snabbt hon kan springa, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Expressen.

LÄS MER: Susanna Kallur om uppståndelsen i Falun efter comebacken: "Känner mig igenkänd – det är fascinerande"

Sanna Kallur har landat i Rio de Janeiro.

Just hur snabbt Kallur kan springa i OS är kanske den största frågan. På de sex lopp Kallur sprungit under sommaren, inför OS, är det snabbaste hon sprungit 12,91.

Tidigare under veckan har ett par sprintdistanser och andra löpgrenar avgjorts och från de som redan testat på löparbanorna på Olympiastadion i Rio de Janeiro kommer rapporter som flaggar för att det kan komma att gå undan för Kallur.

– Det är den snabbaste banan jag någonsin sprungit på. Utan tvekan. Det går undan på den här banan. Och atmosfären där inne hjälper verkligen till också, säger Jahvid Best från Saint Lucia till Expressen.

LÄS MER: Åtta år sedan sist – nu snörar Sanna Kallur på sig OS–skorna igen: "Bakom startblocken stänger jag av helt"

Mer läsning

Annons