Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisk om protesterna: "Det blev ett arbetsmiljöproblem"

Socialnämnden behandlade situationen i Bergeforsen under mötet strax innan jul.
Där slog man fast att kritik ska framföras till politikerna inte tjänstmännen.
– Det var en helt enig nämnd som tog beslut om det, säger Per-Arne Frisk (S).

Mängderna av mejl och telefonsamtal till tjänstemännen på förvaltningen som skulle ställde till problem. Personalen som skulle verkställa det beslut som nämnden fattat fick ägna sig åt annat.

– De skulle sitta och svara på mejl om hur information och annat kring boendet fungerade och det där rullade bara på, säger Per-Arne Frisk, ordförande i socialnämnden.

Det gjorde att man beslutade om att de problemen skulle tas upp som ett ärende på socialnämnden. Där gick man igenom frågorna som rörde en massa frågetecken kring boendet i Bergeforsen.

– Det blev ett arbetsmiljöproblem för personalen och därför beslutade vi att ta upp det som ett ärende i nämnden, säger Per-Arne Frisk.

Nämnden beslutade sedan att information och annat kring det planerade modulboendet skett på korrekt sätt och därför avslutades ärendet. Skulle det var fler frågor från grannar till boendet så skulle de i så fall ställas till nämnden.

– Det är ingen idé att mejlbomba tjänstemännen. Det är bara att överklaga nämndens beslut och sedan gå vidare, säger Per-Arne Frisk.

Rent generellt så tycker socialnämndens ordförande att fokus hamnat på fel saker.

– Det känns obehagligt. Det är ju inte vi som bestämt att de här personerna ska komma till Sverige. Socialnämnden har däremot ett ansvar nu när de är i Timrå utan föräldrar och då måste vi ta hand om barnen som vilka Timråbarn som helst, säger Per-Arne Frisk.