Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frisparkskanonen sänkte serieledarna

Serieledande IFK Timrå gick på pumpen när Heffnersklubban kom på besök.
– Ett bottennapp från vår sida, säger tränaren Kent Gustafsson.
Kollegan i Heffners var desto mer nöjd.
– Vi jobbar som ett kollektiv och det är inspirerande att möta laget som leder serien, säger Jonas Prytz.

IFK Timrå som bara hade tappat poäng i en match (kryss borta mot Stöde) inledde bäst.

– Vi borde göra en hel del mål i första halvlek, men det är det där med inställningen. Det har gått bra för oss ett tag och rätt som det är kommer en sämre match. Det är mycket en inställningsfråga, men vi borde lösa det här ändå, säger Kent Gustafsson.

Med dryga timmen spelad spräcktes nollan. Kristina Wiklander rann igenom och 0–1 var ett faktum.

– Vi korrigerar till lite saker som vi hade problem med i första halvlek och går ut och gör det vi ska göra. Vid det första målet hittar vi ytan mellan ytterback och mittback och sedan får vi se ett fantastiskt snyggt frisparksmål, säger Prytz.

Med fem minuter kvar skickade Amanda Hamrin bollen upp mot Madeleine Sjödin vänstra kryss och segern var, åtminstone nästan, säkrad.

Timråkaptenen och bandyprofilen Malin Persson knoppade in en hörna på stopptid, men närmare än så kom inte serieledarna som inkasserade sin första förlust.

Och nu tittar Heffners och Jonas Prytz uppåt i tabellen.

– Vi ska vara ett lag för övre halvan och det var fantastiskt roligt att göra en så pass bra match. Det har varit en lite stökig vecka med allt studentfirande, så det här var en bra avslutning.