Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritidsgårdar utövar kollektivism

Sju fritidsgårdar och studieförbundet Bilda kommer att arrangera en tjejdag som kallas Sköna söndag. Söndagen den 5 april kommer de att hålla till på Domsaga fritidsgård i Sundsvall. Det låter som en god idé, men för mig är anledningen till detta tveksam. Projektet drogs igång för att tjejer mår dåligt och har lätt för att känna sig som objekt i killars sällskap. Alltså, tjejer är förtryckta, det är något som är direkt uttalat. Jag är tjej och känner mig inte alls förtryckt. Är det något fel på mig?

Absolut inte, jag har bara insett att vi faktiskt lever på 2000-talet. Självklart vet jag att kvinnor är förtryckta på olika ställen världen över, till exempel i Saudiarabien där kvinnor inte ens får köra bil. Det är allvarliga problem som vi måste bekämpa. Jag tror dock inte att de som verkligen är förtryckta och blir slagna etc. känner sig hjälpta av att det sitter tjejer och utövar yoga i ett så jämställt land som Sverige. För mig är Sverige jämställt, oavsett vad feministpropagandan säger. Vi blir vad vi gör oss till helt enkelt. Ordnar vi dagar för tjejer för att det är synd om oss så kommer vi per automatik att bli utsatta också. Det borde istället arrangeras fler ungdomsdagar. Det sätts mycket press på ungdomar idag, så varför bara hjälpa hälften av dem?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel