Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frölunda mot Kärpät i CHL-finalen

Det blir Frölunda mot Kärpät i finalen i CHL-hockeyn.
Dick Axelssons Davos lyckades få 1–1 i returen, men Frölundas utklassning i första semifinalen räckte med marginal.
– Jag tror Frölunda har stor chans i finalen, säger Axelsson.

Annons

Optimistisk inför matchen, rätt krass efteråt. Frölundas storseger, 5–0, i Davos gjorde de schweiziska chanserna mycket små inför returen i Frölundaborg.

– Det är trist att vi gör en så pass dålig förstamatch som vi gör, säger Dick Axelsson.

– Fem mål på bortaplan är väl ganska sällsynt... Men vi gjorde ett bra jobb i alla fall.

Nära avancemang var Davos dock aldrig. Frölunda tog en tidig ledning när Patrik Carlsson tog vara på en retur och med det försvann schweizarnas sista lilla hopp mer eller mindre direkt.

Davos stod visserligen emot bra, kvitterade i mittperioden och lyckades, inte minst tack vare Axelsson, piska upp en smågrinig slutspelsstämning på isen. Men det ledde samtidigt till en lång rad utvisningar som bara gjorde läget ännu sämre.

För Frölunda, i final i CHL även i fjol (förlust mot Luleå), väntar nu final mot Kärpät på bortaplan i Uleåborg den 9 februari.

Kärpät tog sig till final efter 2–2 i returen och totalt 5-4 i det helfinska semifinalmötet med Lukko.

– Det är ett väldigt bra lag, Finlands bästa lag, som vi å ena sidan har hög respekt för. Samtidigt tror vi väldigt hårt på vår egen förmåga, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

– Det är viktigt att vi kan uppträda så lugnt och koncentrerat som vårt unga lag gör i de här viktiga matcherna.

För Dick Axelsson slutade återkomsten till Göteborg poänglös. Den 28-årige landslagsforwarden, med bland annat två säsonger i just Frölunda bakom sig, har nyligen kommit överens med Davos om en förlängning till nästa sommar, men drömmer fortfarande om en större liga.

– Att förlänga med ett år kändes som rätt val, jag vill utvecklas varje år, säger han till TT.

– NHL är nog rätt stekt, men KHL är självklart ett intresse i mitt bakhuvud.

Axelsson, som tvingades tacka nej till Tre Kronor senast på grund av en axelskada, fick mycket istid inte minst i boxplay – inför ögonen på bland andra förbundskapten Pär Mårts och hans assisterande Peter Popovic.

– Då fick de se mitt effektiva boxplay-spel då… Det är ju det jag gör i landslaget också, så det kan man inte gnälla på i alla fall.