Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frukost med stockholmare ska locka nya etableringar till Höga Kusten: "Fantastiska resurser här"

Flera företag väljer att göra stora satsningar i regionen och fler kan snart vara på gång. High Coast invest bjuder nu in till frukost i Stockholm tillsammans med fem av länets kommuner.
– Vi vill berätta om de fantastiska resurser som finns här, säger projektledare Mikael Aamisepp.

Annons

Det går bra för Höga kusten. Flera företag väljer att göra stora satsningar i regionen och fler är på ingång. Två omtalade exempel är SCA som investerar nästan 8 miljarder i Östrandsfabriken och Birka Cruises som fortsätter sin satsning på kryssningar till Höga Kusten.

För Plus-kunder: Nytt turismrekord i Höga kusten i somras: "Vi har ökat mest i hela Sverige"

Som ett ytterligare led i sin satsning att locka ännu fler företag till regionen bjuder nu High Coast invest in till frukost i Stockholm den 13 oktober. Fem av länets kommuner, Timrå, Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik kommer närvara vid frukosten.

– Vi har flera världsledande företag i regionen och många satsar mycket i sina verksamheter just nu. Frukosten är en mötesplats för politiker, tjänstemän och företagsrepresentanter med hjärtat i Höga Kusten och siktet inställt på nya affärsmöjligheter, säger Mikael Aamisepp, investeringsrådgivare och projektledare på High Coast invest, i ett pressmeddelande.

Tanken med frukosten är att vårda det befintliga nätverket, men också att träffa nya kontakter. Dessutom vill kommunerna informera om de möjligheter och satsningar som görs i regionen i dag.

– Det finns många stockholmare med anknytning till Höga Kusten som sitter på positioner inom olika företag som gör dem strategiskt till viktiga kontakter för oss, säger Conny Eriksson, näringslivschef i Kramfors, i ett pressmeddelande.

Med på frukosten finns representanter från Spotify, Swedbank, Europeiska investeringsbanken, Handelsrådet och Carnegi.

FLER NYHETER:

Färre villor säljs i länet: "Utbudet är lägre än tidigare"

För Plus-kunder: Här skapas ett åretruntmecka för sportfiskare – med tre sorters ädelfisk: "Det är verkligen en pärla"

Löjfisket går mot en bottensäsong – priset chockstiger och slår rekord

För Plus-kunder: "Surfboom" på mobil och platta i länet – här surfar man mest på internet