Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart för folkrace på Holmsjön

Förberedelserna är i full gång för Ånge MK:s folkracetävling.
– Nu har vi plogat banan och isen är jättebra, säger Per-Erik Persson.

Besiktningen av banan utförs av bilsportförbundet i dagarna och klubben jobbar frenetiskt med att få ihop arrangemanget.

– Det är oerhört mycket regler runt en tävling. Polisen, brandkår, kommunen och bilsportförbundet har regler som ska följas. Det går inte fuska en millimeter, och det är bra för då vet man att det är grönt, säger Per-Erik Persson, ordförande i Ånge motorklubb.

Hur verkar intresset?

– Jättebra, det brukar bli mycket anmälningar sista veckan. Vi har ett trettiotal anmälda i dag så tävlingen är säkrad, men vi hoppas såklart på att få in fler anmälningar, säger Per-Erik.

Att arrangera tävling är inte gratis, det är mycket kostnader runt det hela. Nu sitter två personer och ringer runt och jagar sponsorer.

– Vi har en speaker från Hällefors som är oerhört duktig. En bra speaker är halva grejen, han kan göra tävlingen mycket mer levande.

Tävlingen är en regelrätt folkracetävling där bilarna har rallydubbade däck för maximalt grepp på isen.

Inför tävlingen arrangeras en brandutbildning för klubbens medlemmar. De ska lära sig hur man släcker brand i ett motorrum eller en brand i kläderna på föraren.

– Det här är bra för funktionärerna, nu är vi trygga på tävlingen.