Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart för Roos

Efter en strulig start på säsongen har Daniel Roos hittat rätt – och i helgen fortsätter racingsäsongen med en deltävling i Swedish GT på Anderstorp.

Annons

Sundsvallsföraren Roos skulle ju köra Formel Renault i England, men teamet hade glömt kolla reglerna och fick inte ha fem bilar i serien. Roos – som var sist in i teamet – hamnade utanför.

Då hörde Christian Kronegård av sig.

Nu har de gjort två deltävlingar tillsammans i Radical European Masters.

Den första, på belgiska Spa i mitten av maj, slutade med en tolfte plats i första racet och en fjärdeplats i det andra.

Nu har duon gjort sin andra deltävling, den här gången på holländska Zandvoortbanan. Där blev det segrar i båda racen, men precis som i Spa strulade det med materialet även den här gången.

– När vi testade så gick både motorn och växellådan sönder, men vi bytte och sedan gick det klockrent. Förhoppningsvis har vårt oflyt vänt nu, säger Roos.

Som alltså rest en del i slutet.

I går var det dags igen. Den här gången står tävlingar i småländska Anderstorp på schemat och nu handlar det om Swedish GT, som går tillsammans med nya TTA - Elitserien i Racing.

– Det har varit mycket "flyga och fara" här i slutet, men efter den här helgen har jag tävlingsuppehåll någon månad till den 7 juli.

Även då är det Swedish GT och Anderstorp som gäller.