Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart från att jag fick hjälp – Sveriges bästa strokevård?

Jag var på en kurs och skulle redovisa några synpunkter muntligt. När jag skulle tala blev det mycket konstiga ljud. Mina kurskamrater påpekade att min mun var helt sned. Det såg ut som en stroke.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Färden gick till Ånge vårdcentral. Läkaren vågade inte chansa, och en ambulans anlitades. Det fina i kråksången var att jag hade huvudet helt klart hela tiden och kunde följa vården minut för minut. Den var mycket professionell. Ambulanssjuksköterskan frågade om fakta hela tiden för att jag inte skulle försvinna, och han tog blodtrycket hela vägen ner till Sundsvall. Innan vi kom fram hade ambulansen kontakt med akuten hela tiden för att förbereda dem. Väl framme bar det iväg till magnetröntgen, sedan upp på strokeavdelningen där personalen tog EKG, blodprover med mera.

Det var full fart hela tiden fram till min säng med personal som hade olika uppgifter. På eftermiddagen kom en läkare och talade om för mig att det som hänt vänsterhalvan av ansiktet var Bells pares, en slags förlamning som man även får vid stroke.

Jag är väldigt tacksam för det bemötande jag fick. Vi kan vara stolta över att ha en av Sveriges bästa strokeakutvård.

Jag tackar Ånge vårdcentral, ambulansen, personalen, magnetröntgen och avdelning 25 B på Sundsvalls sjukhus. Ni är bäst!

Kjell Brell

Läs också:

Personalen är trevlig och gör sitt jobb – det är hos ledningen det brister

Diabetiker prioriteras inte i en sjukvård med minskande resurser

En bortglömd vårdavdelning där patienter förvaras

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel