Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart utför i Nolbybacken

Elva snökanoner på högvarv gav resultat.
Premiärhelgen i Nolbybacken bjöd på perfekt snö och många nöjda skidåkare.
Backen är jättebra preparerad, säger Veronica Löfberg, med barnen Emil och Matilda.

Med några minusgrader och en nypreparerad backe var Nolby alpina redo för den första helgen som var öppen för allmänheten.

Äntligen! Att få komma i gång på hemmaplan känns härligt. Vi har som mål att vara först efter kusten med att öppna och det blir vi nog i år också, säger skidtränaren Mikael Sjöbom.

Han var på plats redan klockan åtta på lördagsmorgonen för att tillsammans med 20 barn mellan 10 och 13 år för att köra i gång träningen. Många av barnen börjar träna redan i augusti så tidigare i år har klubben fått åka runt och söka upp mer snörika ställen.

Nu slipper vi jaga snö, säger Mikael Sjöbom nöjt.

Den senaste tidens kyla tillsammans med en intensiv användning av snökanoner gav idealiska förhållanden. I alla fall enligt de skidåkare ST pratade med.

Emil Grönvall, 6 år, är inne på sin andra säsong. Efter att han värmt upp i barnbacken vågade han sig på stora backen tillsammans med mamma Satu.

Jag ramlade två gånger men det var kul, säger han.

Även 6-årige Emil Felländer testade stora backen med nya skidor på fötterna, men utan stavar.

Jag tycker att det är roligare så, säger han.

Systern Matilda Felländer och mamma Veronica Löfberg ville också damma av skidorna.

Det är premiär. Det känns jätteroligt och backen är perfekt, säger Veronica Löfberg.

Skidklubben Nolby alpina får allt fler ungdomar som åker i backen under veckorna. En framtida tanke är att ta vara på det intresset.

Det är som en ungdomsgård här på helgerna ibland. Vi skulle vilja få i gång en verksamhet för att locka ännu fler ungdomar hit i stället för att de ska hänga i Kvissleby, säger styrelsemedlemmen Patrick Castenborg.