Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fokusering för Itchy Daze

Priser har vunnits och den första singeln har spelats på både radio och tv. Dessutom har gruppen redan innan debutplattan omnämnts som ”nästa Takida”.
I början av nästa år släpps skivan och med Patrik Frisk vid rodret är det inte konstigt om förväntningarna är höga på Gävlebandet.

Itchy Dazes sångare Tomas Andersson är för tillfället inkvarterad i Sidelakestudion. Han sover på en madrass och arbetar för fullt med låtar till uppföljaralbumet redan innan debuten nått marknaden. Med andra ord är det full fart för Itchy Daze och det märks att målsättningen är hög redan från början.

Inte illa för ett band där bandstrukturen styrdes upp på en midsommarfest för tre år sedan.

Det började med att jag tog en paus från musiken ett tag för att göra annat, men till slut kände jag att det inte gick att släppa musiken så jag började skriva låtar, främst åt andra som enbart låtskrivare, förklarar sångaren.

Han berättar att det till slut ledde till att han trots allt började skriva låtar åt sig själv och att han sedan, på just en midsommarfest, fått några gamla kompisar att börja i bandet.

Att gå direkt från att vara demoband till att få välmeriterade Patrik Frisk som producent och Universal som skivbolag tillhör inte det vanliga förloppet och Tomas Andersson vidhåller att gruppen haft tur.

Kontakten med Frisk kom efter framgångar i radiostationen Bandits Unsigned-tävling.

Patrik hade bett chefen på Bandit att hålla ögonen efter lämpliga band som han kunde jobba med, så han hade tipsat om oss, berättar Andersson, och poängterar att personkemin mellan bandet och producenten fungerar felfritt.

Med Frisk vid spakarna och ett sound från den amerikanska rockskolan har benämningen av gruppen som ”nästa Takida” varit frekvent förekommande. Och det är smickrande tycker sångaren.

Det är en väldigt positiv jämförelse eftersom man ofta inte pratar om Takida som band, utan Takida som saga. Och på det sättet är det jätteroligt att man har den tron på oss, säger Tomas Andersson.

Men han menar även att det musikmässigt skiljer en hel del mellan grupperna. Jämförelser med Blink 182 och Foo Fighters har varit frekventa i recensioner och det är kanske någonstans mittemellan Itchy Daze egna stil ligger.

Debutskivan beräknas släppas tidigt nästa år och där efter väntar turné och, förhoppningsvis festivalspelningar. Hultsfredsfestivalen nämns som en dröm, men målet på lång sikt är vidare än så.

När man har en låt på Billboardlistan då kan man vara nöjd. Åtminstone för stunden. Sedan kan man ju alltid ha en till, avslutar sångaren.