Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full kalender för Claes Månsson

Claes Månsson följer med Stefan & Krister-gänget med ut på turné. På lördag stannar de till i Sundsvall.

Varje sommar fyller de sin Vallarna-teater i Falkenberg, kväll efter kväll.

Men i år förlängs sommarsäsongen, när ensemblen bakom tv-kända Stefan & Krister reser ut för att gästspela på valda platser.

Titeln på årets buskis-komedi är "Bröllop i kikar’n”, men det dyker upp en ny krumelur i turnéversionen.

– Det ska bli spännande att göra en stor turné med en hel teateruppsättning, det har jag faktiskt inte gjort i den här omfattningen. Det brukar alltid vara publiken som måste resa en bit för att se föreställningar jag är med i. Nu blir det tvärtom, säger Claes Månsson.

I "Bröllop i kikar’n” gör han rollen som den katolske biskop Gert Blid. Denne förbereder en vigsel av ett ungt par, vilka drabbats av vånda inför sin ceremoni. Detta smittar av sig på biskopen, som i sin tur fått veta att han inte måste leva som katolik i celibat, enbart för att han föddes i sakristian.

– Han blir ju helt vansinnig. Han känner sig blåst på konfekten med alla damer och fester som han tackat nej till under 50 år, säger Claes Månsson med ett skratt.

– Den här rollen är som skriven för mig, säger han.

I ensemblen ingår även Stefan Gerhardsson (ena halvan av Stefan & Krister), Siw "Augustina" Carlsson, Jojje Jönsson som brevbäraren ”Dag-Otto”, Jan Holmquist, Karin Bergquist, Mikael Riesebeck och Jeanette Capocci.

Claes Månsson spelar, mitt i allt, just nu in nya omgången av SVT-succén ”Saltön”, där han gör rollen som en nykomling i serien: den ekonomiskt välbeställde tobakshandlaren Holger. Denne Holger har tumme med kvinnorna, har nyss inlett ett förhållande med en 20 år yngre kvinna och blir därtillintresserad av en annan dam på Saltön. Svartsjukedrama stundar.

– Jag har inte haft den här sortens roll så många gånger så det ska bli roligt, säger Claes Månsson

Böckerna om Saltön är skrivna av Viveca Lärn och tv-serien är en publikframgång, sedan starten 2005.