Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för lag Norberg i EM

Guldfavoriterna lag Norberg gav inte sina motståndare minsta lilla chans att sticka upp i måndagens matcher i gruppspelet i EM i curling.
Fem raka segrar är de svenska damernas facit efter 6–3 mot Tjeckien och 10–1 mot England.

Anette Norberg och hennes lagkamrater har endast behövt plocka fram mästartakterna i en match hittills under EM-turneringen. Det var i söndagens thriller mot Skottland där Sverige säkrade segern i skiljeomgång.

På måndagen var Sverige helt ohotade. De tjeckiska spelarna verkade inte ens själva tro på att de skulle kunna rubba de regerande EM-mästarinnorna. Tjeckien spelade extremt defensivt för att hålla förlustsiffrorna nere och Sverige kunde därför spela hem en kassaskåpssäker seger.

England spelade bort sina skrällchanser redan i första omgången när lag Anette Norberg fick chansen att vinna omgången med 4–0.

– Det blev oväntat lätt. Efter den inledningen kunde vi spela tryggt och säkert, sade Anette Norberg – dessutom utnyttjade Sverige effektivt de brittiska spelarnas misstag.

De svenska damerna såg nöjda ut efter den femte triumfen i EM-spelet i Örnsköldsvik.

– Det är alltid bra att vinna alla matcher. Det stärker självförtroendet inför de avgörande matcherna längre fram i turneringen, framhöll Anna Svärd.

På tisdagen väntar matcher mot Tyskland och Ryssland.

– Andrea Schöpp har två helt nya spelare i sitt tyska lag. Vi har inte mött det nya laget tidigare, så det ser vi fram emot. Tyskland brukar kunna varva toppinsatser med mindre bra matcher, så vi får se till att vara på hugget direkt från start, sade Anna Svärd..

Det ryska laget var nära att ta sig till semifinal vid EM-förra året och vann EM-guld i Basel 2006. De ryska spelarna har dock inte imponerat hittills i spelet i Örnsköldsvik.

Anette Norbergs rutinerade lag har jättekoll på motståndet i EM-tävlingarna i Örnsköldsvik och låter sig inte överraskas.

– Det är inte lika stora skillnader mellan topplagen och de mindre framgångsrika lagen i EM som det var förr om åren. Det blir ju också något skrällresultat då och då, konstaterade Anette Norberg.

Sverige toppar EM-tabellen i ensamt majestät med fem segrar. Tyskland, Italien, Ryssland, Tjeckien och Skottland ligger närmast efter med tre segrar vardera.