Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fulla containers skapar irritation i Timrå: "Det är skandal"

Beatrice Bech-Hansen trotsade halkan för att göra sig av med två tunga kassar med tidningar.
Väl framme visade det sig att behållaren för tidningsåtervinningen var överfull.
– Så här ser det ut nästan jämt, det är skandal att det bara finns en behållare för tidningar, säger hon.

Återvinningsstationen vid OK/Q8 är välstädad och tömd efter jul.

Behållarna för papperskartonger är återigen beredda att ta emot Timråbornas överblivna skräp.

Tidningscontainern, däremot, är överfull. Några människor har lämnat sina kassar på och bredvid behållaren för att slippa ta tillbaka dem hem igen.

Beatrice kontaktade Timrå Renhållnings AB (Tirab) för att framföra klagomålen.

Hon blev väl bemött och fick veta att de inte har något med tidningsåtervinningen att göra och att de får många arga samtal i samma ärende.

– Det är endast en behållare för tidningar, men fyra för pappersförpackningar, den blir ju full med en gång, säger Beatrice som hört om fler boende i området som är irriterade.

– Det är likadant på stationen vid Domus också. Många bor här runtom och upplever samma problem. Man uppmanas att sköta sig och källsortera, men så sköter inte företaget hämtningen, säger Beatrice Bech-Hansen indignerat.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) är sedan 1 april är ansvariga för insamling av tidnings- och reklampapper från landets återvinningsstationer.

ST har försökt att nå ansvariga på FTI för en kommentar utan att lyckas, men i växeln berättar man att varje återvinningsstation har ett telefonnummer dit man kan ringa och anmäla eventuella problem.