Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt ishall fick se en magisk show när The Lightnings och Mighty Dronts bjöd på hockeyfest

The Lightnings mot The Mighty Dronts blev precis den fest alla hoppats på.
Och gästerna från Sundsvall var i det närmaste chockat av showen som inledde det blivande klassikermötet.
– Tänk om folk som sitter på höga positioner i SHL skulle ha samma passion för sporten som vi har, då skulle ishockey vara överlägset störst i Sverige, säger Drontarnas lagkapten Emanuel Granlund.

Annons

TV: I spelaren ovanför kan du se reprisen av vår sändning från matchen

De drivande krafterna bakom Alftalaget The Lightnings trodde på en succé inför lördagens hemmapremiär. Men efter slutsignalen så var en av dem, Småstadslivsprofilen Christer Johansson, nästan stum.

– Vi blickar över Atlanten och försökte få NHL-stämning och det fick vi till. an är helt tom nu, vilken härlig afton, säger han.

LÄS MER: Fenomenet Lightnings drar upp ridån

Inledningen på matchen blev ett intro som skulle få vilken elitklubb som helst att bli avundsjukt. Sen följde lineup och nationalsånger på svenska och kanadensiska.

Redan där var nog de flesta av de 643 i publiken fångade i magin som skapades den här lördagseftermiddagen.

– Det är det som är så fantastiskt, vi tillhör ingen riktig serie, vi finns egentligen inte, men vi kan förmedla en sån glädje och passion. Det har åkt folk från Östersund för att se matchen, från Dalarna och Gävle. Jag tror det här blir en tradition, en familjefest varje år, säger Christer Johansson.

The Mighty Dronts var taget på sängen av inramningen och hamnade i tidigt underläge med 0–2. Sedan följde en riktig målfest och när det återstod sju sekunder av matchen hade Sundsvallslaget ledningen med 8–7.

LÄS MER: Det här är The Mighty Dronts

Lightnings plockade ut målvakten – och med sitt tredje mål för kvällen fixade Christer Johansson en förlängning.

– De flesta tror kanske att det var regisserat, men nej. Vi låg under med två mål med minuter kvar och sedan när jag gör 8–8 med sju sekunder kvar så exploderar hallen. Att de sedan vinner blir ju lite lotteri när vi spelar tre mot tre, säger Christer Johansson.

– Men det här känns som en stor seger för oss.

Emanuel Granlund, en av grundarna av The Mighty Dronts, samt tränare och lagkapten var imponerad av allt som hände i Alfta. Och även han var smått tagen efter dusch och segerjubel i omklädningsrummet.

– Det här är det största vi varit med om, vi hade aldrig ens kunnat drömma om det här när vi började med friåkning på Gärde bandyplan för fem år sedan. Nu fick vi spela mot ett lag med samma hjärta och passion. Vi har en del att bjuda igen på de här grabbarna, säger han.

Det som etsade sig fast på minnet var hemmalagets entré.

– Jag tittade på introt med Jesper Larsson, som varit med Sundsvall och spelat matcher i Leksand som ska var något extra. Han sade att det går inte ens att jämföra. Tänk om folk som sitter på höga positioner i SHL skulle brinna lika för sporten som vi gör så skulle det vara överlägset största sporten i Sverige.

Med hemmapremiären avklarad blickar Lightnings fram mot nästa säsong, me d hopp om att lördagens uppvisning ska ge ringar på vattnet i andra hörn av Hälsingland.

– Det vore jättekul om Bollnäs, Järvsö, Söderhamn, ja det måste finnas fler som vi, ville starta upp nåt liknande. Det här ska vi toppa nästa år, säger Christer Johansson.

Räkna med att The Mighty Dronts tänker stå först i kön för att spela den matchen.

– Vi visste att det vår något stort på gång. Men det här är långt över förväntan, att det kommer så mycket folk och att vi får bjuda på en sån här match inför storpublik och livesänt. Det är som på film, säger Emanuel Granlund.