Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullständig lycka: ÖFK är i allsvenskan!

Det var skakigt, det var nervöst, och ÖFK tappade taktpinnen. Men det finns målgörare som gör det bästa i de sämsta av situationer. Jamie Hopcutt blev hela Östersunds hjälte i den mörka höstkvällen.

Frisparkarna på egen planhalva var många i andra halvlek. ÖFK hade taktpinnen i början av första halvlek. Men Syrianska stod emot och tog över. Det hann bli 1-0 efter en tabbe av stackars Haraldur Björnsson som tappade bollen i eget mål. Bachirou fick sitt tredje gula i andra halvlek, Nouri också och båda missar sista matchen. Men det kanske gör mindre nu, för efter att signalen hade gått på Södertälje arena var ÖFK klara för allsvenskan.

– Fy fan, det är så jävla skönt så det är helt otroligt. Den är riktigt bra, jag har gjort tavla förr och de har alltid kommit tillbaka och hjälpt mig och det är det de gör i dag. Jag måste vara starkare, han kommer in i mig lite men nu skiter vi i det. säger Björnsson efter matchen.

Daniel Kindberg var självklart på plats och blev hyllad av fansen som skanderade hans namn.

– Det är svårt att förklara, det är så där när drömmar slår in, det kanske händer några gånger i livet. Att man får göra det här med grabbarna...det är obeskrivligt. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunna föreställa mig det här, säger Daniel Kindberg som inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Dejan Garaca såg skakig ut i Syrianska målet till en början. Haraldur Björnsson var ojämn och ÖFK var inte sitt vanliga jag under stora delen av matchen medan Syrianska, som ville försvara sin heder, kämpade hårt. Emir Smajic gick in i stället för Ronald Mukiibi och Hosam Aiesh kom in i stället för Andrew Stadler efter 59 minuter. Stadler stod för ett av matchens finaste inlägg mot Hopcutt i första halvlek, en boll som gick högt över, och det var symptomatiskt för hela matchen. Men i andra höjde sig även ÖFK och kom längre och längre upp i anfallen.

I 70:e minuten släppte Brwa Nouri, som avråtts från spel på grund av en fraktur i handen där nageln fick sys fast, upp en briljant lobb fram till Jamie Hopcutt, som kunde rulla in det enormt viktiga kvitteringsmålet bakom Garaca.

– Just nu är det sjukt svårt att förstå. Jag förstår inte vad som hänt. Det blev 1-1, vi tog med oss en poäng och är i allsvenskan men innan vi spelar i april kommer jag inte förstå vad som har hänt, säger Brwa Nouri.

Tränaren Graham Potter hade väldigt svårt att hålla tillbaka tårarna och var märkbart rörd.

– Det här summerar säsongen vi haft, de jobbar så hårt. Jag är så stolt över dem, de är fantastiska spelare, fantastiska människor. Och supporten är helt fantastisk. Det har sakta växt från den där kvällen i Uppsala,säger han.

Läs mer:

ÖP:s chefredaktör: ÖFK till allsvenskan – en käftsmäll mot enfalden

Se ÖFK:s galna segerfirande i omklädningsrummet

Bobo: "Vi kommer att vinna hela fucking allsvenskan"

Rörd Potter hyllas och hyllar

Kindberg sitt vanliga jag: "Får vi rätt förutsättningar blir vi en mästare direkt"

Krönika: ÖFK – den största jackpoten i Östersunds historia

Läs kändisarnas grattishälsningar till ÖFK

Här är hjältarna som tog ÖFK till allsvenskan

Krönika: Grattis ÖFK: Prestationen saknar motstycke

Fullständig lycka: ÖFK är i allsvenskan!

Här är bilderna från ÖFK-dramat på hemmaplan

Här är ÖFK:s resa till succé – så har den 20 år långa resan sett ut

Skicka din hyllning till ÖFK!