Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuskande student stängs av – "ett allvarligt fall"

En student på Mittuniversitetet stängs av i fyra månader från sina studier efter att ha ertappats med att plagiera stora delar av sina inlämningsuppgifter.

Läs även: Omfattande kritik mot professor på Mittuniversitetet

Totalt sex uppgifter har upptäckts vara plagierade i de inlämningsuppgifter som två studenter vid Mittuniversitetet har lämnat in.

Studenten stängs nu av i fyra månader på grund av plagiaten och får inte vistas i skolan eller i biblioteket under den tiden.

Läs även: Student fuskade – stängs av från Mittuniversitetet

Enligt Disciplinnämnden är det ett allvarligt fall av plagiering då det gjorts upprepade gånger under lång tid av studenten som nu stängs av.

Även en andra student var inblandad i härvan men kommer undan avstängning då denne lämnade in nya uppgifter när plagiatet påtalades.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!