Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra bränder på kort tid i Ryd

Stadsdelen Ryd i Linköping drabbades av fyra bränder i snabb följd under torsdagskvällen. Den allvarligaste branden var i en husvagn som innehöll gasolflaskor.
Inga personer skadades.

Klockan 20.59 kom larmet om att det brann i en husvagn i Ryd. Branden kunde släckas snabbt. Husvagnen stod 50-60 meter från närmaste byggnad men när det handlar om gasol ska säkerhetsavståndet vara betydligt längre, 300 meter.

Efter mindre än en halvtimme var det dags igen, då kom ett larm om brand i en fristående sopbyggnad i närheten. Bara minuter senare kom ett larm till, om brand i ännu en sopbyggnad. Kort därefter kom till sist larm om brand i en garagelänga.

Alla fyra är nära varandra såväl tidsmässigt som geografiskt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid Östgötapolisen.

Anmälningar om skadegörelse genom brand har upprättats i alla fyra fallen. I fallet med husvagnen även anmälan om framkallande av fara för annan på grund av gasolflaskorna. För branden i garagelängan upprättas även anmälan om mordbrand då det fanns stora egendomsvärden i byggnaden.

Vi har ingen misstänkt men det ligger nära till hands att tro att det rör sig om sportlovslediga ungar, säger Lindqvist.

Alla fyra larm kom till polisen inom 72 minuter.