Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra filer genom hela stan – bättre för flödet

Annons

Jag har med intresse, och stigande förvåning, följt ordkampen mellan å ena sidan före detta trafikplaneraren Björn Abelsson och några få likasinnade med enbart signaturer, och å andra sidan övriga boende i Sundsvall med omnejd.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

För mig är det självklart att trafikflödet ska underlättas så mycket som möjligt. Det gäller även för oss bilister som behöver/måste använda bilen till eller genom centrum för att uträtta våra ärenden.

Då förefaller det också självklart att behålla de befintliga fyra filerna genom centrum, och från centrum till norra brofästet på Sundsvallsbron. Ska något förändras, så borde man i stället lägga pengarna på att göra fyra filer också från järnvägsstationen till södra brofästet. Då skulle köerna minska även där.

Sammanfattningsvis alltså fyra filer genom hela stan ända från norra till södra brofästet, för att därmed få bästa resultat för trafikflöde och avgaser.

De som vill kan ändå anskaffa vinterutrustade Abelsson-cyklar, men då förstås utan dubbdäck som kan riva upp någon partikel från asfalten till Sundsvallsluften.

Leif Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel