Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra sporthallar på ett halvt sekel – kom igen, Sundsvall

Jag läser ännu en artikel om sporthallar. Taken håller på att rasa på två av dessa uråldriga hallar. Det är i och för sig inte konstigt. Hade det varit en bil med samma ålder som dessa hallar så hade den kallats veteranbil. Det är vad Sundsvalls kommun i stora stycken i dag har att erbjuda. Veteranhallar. Hade det inte varit för att Skönsbergs gamla hall brann ner så skulle den hallen inte heller funnits.

För Plus-kunder: Sundsvall i akut sporthallskris – så många nya hallar krävs: "Vi måste hitta en lösning"

Det har bara byggts fyra fullstora hallar i Sundsvalls kommun på 54 år. Jag upprepar: på 54 år! Ett halvt sekel. Frågan är då varför? Jo, citat: "Det kan bero på att vi inte gjort några stora skolbyggen de senaste åren. Då hade de varit naturligt att det byggts en stor sporthall", säger Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef.

Då blir min fråga: Men varför byggs det då inte en fullstor hall i samband med skolbygget på Skönsmon? Eller betraktas det som ett litet skolbygge? I så fall undrar jag vad ett stort skolbygge är.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För mig är anledningen enkel varför det inte byggs några nya hallar inom Sundsvalls kommun. Det stavas skatteintäkter. Befolkningstillväxten inom kommunen har ju genom åren inte precis varit den lysande stjärnan på himlen. Då blir det till att rätta mun efter matsäck. Att sedan tänka längre än vad näsan räcker för att kanske få människor att flytta hit för att vi kan erbjuda det lilla extra har nog aldrig kommit på agendan, än.

Kolla på Umeå och deras arenautbud. Kolla i Uppsala – de hade redan fina arenor men ville se en positiv utveckling och byggde då IFU Arena.

Ett gott råd till Sundsvalls kommuns politiker: I stället för att klappa er själva på bröstet och tycka att ni är duktiga så tycker jag att ni borde benchmarka med andra kommuner. Det är det vi människor lär oss av. Det är strax valår. Om någon vill fiska efter röster, så har ni nu alla möjligheter att fixa lite ytterligare röster genom att inte bara gagga utan verkligen se till att det satsas på sporthallsbyggandet. Bara ni får fingrarna ur.

Sven

Läs även:

Taket i Sporthallen riskerar att rasa – tvingas stängas

Kommunen lider av en sjuklig besatthet av idrott – skriva och räkna är inte längre prio ett

Vi måste kunna kräva ärlighet från de vi väljer – lojalitet går åt båda håll

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel