Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrhjulingar intar Hjältanstorp: "Det blir mycket folk"

På lördag finns det anledning att besöka Hjältanstorp om man är intresserad av terrängfordon. Då arrangeras årets fyrhjulingsträff för fjärde gången i ordningen.–Det blir mycket folk, det är flera hundra som visat intresse, säger Kenneth Sundkvist.

Det är Östra finnbygdens intresseförening som återigen står bakom arrangemanget. I veckan har man förberett sig för anstormning av terrängmaskinsintresserade besökare som under dagen kommer man att få provköra de senaste modellerna av ATV maskiner.

Läs mer: Fyrhjulingsträffen 2009

– Vi hade ingenting i fjol men året före var det jäkligt bra med uppemot fyrahundra besökare, säger Kenneth Sundqvist som är en av arrangörerna av träffen.

Callans trä kommer att vara på plats med en mindre gallringsskördare, och flera lokala återförsäljare är på plats och visar upp sina sortiment av terrängmaskiner och tillbehör.

Bakluckeloppis kommer att finnas även i år där man kan både sälja och göra fynd.

En nyhet på träffen är att jägarförbundet är på plats med en jaktsimulator som man kan "låtsasskjuta" olika djur i rörelse som passerar förbi på en projektorduk. Ett vanligt jaktgevär är försett med en givare som markerar och utvärderar träffen. Den anses som en billig och bra träningsform enligt många jägare.

– Det blir roligt. För att skydda elektroniken i fall det blir regn måste vi hålla till i mitt garage, så nu måste jag röja ur grejorna, säger Kenneth med ett skratt.

Arrangemanget kräver sina resurser och mycket ideellt arbete väntar under veckan.

– Det är ganska mycket stök innan. Fikatältet och tak för serveringen ska monteras upp. Sen är det de inhängnade banorna som vi ska jobba med. Vi har en teknikbana och en lite längre provkörningsbana, säger Kenneth Sundkvist.

På serveringen finns hamburgare, kaffe, fikabröd -och förstås, den enormt populära kolbullen.

Till Östra Finnbygden räknas byarna Hjältanstorp, Saxen, Munktorp, Storulvsjön och Kilen.