Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrling för Robert Bergh på Bergsåker

Som väntat dominerade stall Robert Bergh måndagskvällens travtävlingar på Sundsvallstravet med sina fyra triumfer. Men kvällens bästa insats stod ett amatörtränat kallblod för.

Annons

V5-inledningen inleddes med en bombsäker seger för megafavoriten Speed Delicious. Robert Bergh blev släppt till ledningen efter dryga halvvarvet och satt sedan bara och bevakade de övriga.

– Han har blivit allt bättre på slutet och nu kändes det riktigt fint, ansåg Bergh.

– Det har varit något muskulärt som har spökat tidigare.

Bergh visade åter upp löftesrika tvåårshingsten Diamanten. Hockeylegenden Peter Foppa Forsberg deläger denna oslipade ädelsten som nu tog andra raka triumfen på lika många försök.

– Den här fint stammade (Adrian Chip-Iata Käll) hästen inhandlades på fjolårets Kriterieauktion, informerade Robban.

– Vi fick den oväntat billigt och han har varit väldigt försigkommen i uppträningen, både psykiskt och fysiskt.

Tredje dagssegern för Team Bergh kom med Stoneface. Segerreceptet där var ytterligare en gång tidig ledning och sticka undan i slutskedet.

Även i streckspels-epilogen dominerade Bergh. Här var Ahsoka skändligen överlägsen från andra par utvändigt.

Kvällens särklassiga prestation stod dock jämtnordisen Qvarting för. Trots startgalopp och ett slutvarv i tredjespår kunde tioårshingsten avgöra strax före mål.  Kusken och ägaren Lars Ångström var förstås överlycklig.

– Det var så skönt att vi fick vinna när Qvarting gör ett sådant topplopp.