Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fysiska Alvik chockade Selånger

Ett baklängesmål redan efter åtta minuter stressade Selånger som inte lyckades komma ikapp Alvik.

Efter två inledande segrar i division I kom första förlusten för Selånger.

Luleålaget Alvik var heta och öppnade matchen hårt. De pressade Selånger hårt och satte ledningsmålet redan åtta minuter in i matchen efter att ha krigat in bollen i mål efter en frisparkssituation.

– Vi har inte haft så tufft motstånd i de tidigare matcherna, det var en ny upplevelse för oss. Vi hängde inte riktigt med i början och vi blev stressade efter första målet, säger Magnus Ohre, tränare i Selånger.

Selånger jobbade sig in i matchen och hade några målchanser, men skärpan saknades i avsluten.

I halvtid pratade Selånger om att lugna ner spelet och inte stressa för mycket med bollen. Och inledningen av andra halvlek såg mycket bättre ut. Men mitt i Selångers tunga jakt på kvittering var det i stället Alvik, som i sitt första anfall i andra halvlek, kunde sätta matchens andra mål. Segermålet kom till på ungefär samma vis som det första, med ett inspel från kanten som Alvik sedan kämpade in bland nätmaskorna.

– Efter det hade vi inte orken, energin eller drivet att hota Alvik. Vi var aldrig riktigt nära. De vann helt rättvist, säger Magnus Ohre.

Vad ska ni förbättra till nästa match?

– Vi måste lära oss att motståndarna spelar lite olika. Det finns lag som spelar rakare och mer fysiskt. Det finns nog många lag i serien som spelar liknande Alvik, så det blir en utmaning att lära oss hantera det. Bortamatchen mot Kiruna nästa helg kommer nog att bli en liknande match. Hur vi ska göra det får vi prata om i veckan.

– Alla kan lite bättre än så här.