Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gala för de yngre filmarna

Strax efter Oscarsgalan hölls ett eget röda mattan-event i Ånge. Skolelever från Bjökbackaskolan och Albyskolan fick priser, festis och popcorn.

Annons

Förra veckan avslutades Bjökbackaskolans och Alby skolans filmprojekt. På en filmgala i Medborgarhuset visades samtliga filmer och pris delades ut i kategorier som bästa manus, bästa tolkning av tema och bästa filmmusik. Samtliga filmer fick pris i någon kategori.

Läs mer: Hundratals unga skådespelare i Ånge

Totalt hade cirka 280 elever från de två skolornas F-2 och 3-5 under fyra dagar skapat över 20 kortfilmer på temat superhjältar. Temat tolkades som både vardagshjältar, spindelmannen, brandmän och modiga barn.

Konferencierer på galan var fyra stycken elever, en flicka och pojke från F-2 och en pojke och en flicka från 3-5. Galans jury, som delade ut priserna, var pensionerade lärare från skolorna.