Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Galet svängigt på årets Roots-premiär

Det första Rootsy live för året bjöd på svängig americana och väldigt kompetent proggig rock från Sundsvall.

Annons

Uncle Lucius från Texas var huvudakten på årets första Rootsy live på E-Street. Bandet klev praktiskt taget upp direkt på scenen efter resan från USA. Med tanke på att basisten hade blivit kvar hemma så var bara det imponerande när de inledde med låten "Age of reason".

Det här bandet är kompetent på varje position och går inte i fällan som många countryband fastnar i, det låter likadant hela tiden. Så var inte fallet med Uncle Lucius. Här fans både funkiga rockpjäser som välter vilket golv som helst och finstämda ballader.

Läs också: Jordskred från Sundsvall tävlar om att få spela på Sweden Rock

Men vi får inte glömma bort Jordskred från Sundsvall. Det var en fin överraskning. Nyfiket trollade de fram ett uttryck som är proggigt melodiöst och bluesigt svängigt. Lägg till en väldigt inlevelsefull sångare så tror jag att det här bandet har en väldigt stor potential.

Jag hoppas att få se dem fler gånger framöver.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter