Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galtström: Höggravid drunknade i havet

/

Annons

Den 27:e augusti 2010 drunknar en höggravid kvinna i 30-årsåldern i Njurunda.

Kvinnan och hennes pojkvän har åkt ut till Långviken, Galtström, för att promenera på klipporna. Under promenaden hamnar kvinnan i vattnet. Hon drunknar och hennes ofödda barn kan inte räddas.

Pojkvännen chockas svårt och handlar ganska irrationellt vid dödsfallet. Polisen tycker inte att hans berättelse om det inträffade går ihop. Han berättar att han lämnat flickvännen en kort stund vid stranden, kanske 30 sekunder, för att gå och hämta en tröja. När han vänder sig om befinner hon sig plötsligt en bit ut i havet. Han hoppar i och försöker rädda henne, men det är för sent.

Polisen har svårt att förstå hur kvinnan kunde hamna i vattnet. Hon satt på en två meter hög avsats men även om hon ramlat av den fanns det en bit strand därunder som hon borde ha landat på. Dessutom kunde hon bottna i vattnet där hon drunknade. Ett annat mysterium är varför pojkvännen inte ringde efter ambulans när han hämtat upp kvinnan ur vattnet, utan i stället körde iväg från platsen.

Misstankarna om att allt inte gått rätt till gör att polis och åklagare till slut inleder en förundersökning. Tre år efter dödsfallet anhålls pojkvännen, misstänkt för mord alternativt dråp. Men han sitter bara anhållen ett par dagar. Polisen lyckas inte reda ut vad som egentigen hände på stranden, förundersökningen läggs ned och pojkvännen släpps på fri fot.

Mer läsning

Annons