Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Game of thrones" får flera slut för att motverka läckor

"Game of thrones" går mot sin upplösning och tittare över hela världen spekulerar i hur allt ska sluta. För att ytterligare spä på spekulationerna och motverka läckor planerar serien att filma flera alternativa slut.

– De kommer att spela in flera olika versioner så att ingen vet vad som egentligen händer, säger tv-bolaget HBO:s programchef Casey Bloys till tidningen The Morning Call.

Till och med skådespelarna måste sedan se det färdiga avsnittet för att få veta vilken upplösning som faktiskt är den rätta.

– Man måste göra så med en så lång serie. När man spelar in något vet folk vad som händer, men med flera olika versioner finns det inget definitivt svar förrän det är slut, säger Bloys.

Att lägga ut en rökridå av alternativa slut är inget nytt. Metoden användes till serier som "Breaking bad" och "The Sopranos". Redan på 80-talet filmade långköraren "Dallas" scener där alla huvudrollsinnehavare fick avfyra en pistol för att dölja vem som faktiskt sköt JR Ewing.