Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla brandstationen är till salu

En av Sundsvalls mer anrika byggnader är ute till försäljning.
Den gamla brandstationen i centrala Sundsvall kan få nya ägare – till ett startpris på 34 miljoner.

Annons

Den imponerande tegelbyggnaden i korsningen av Köpmangatan och Skolhusallén uppfördes efter den stora branden 1888. Staden behövde ett starkt brandförsvar och den nya brandstationen tog tio år att bygga.

Sedan dess har olika verksamheter bedrivits i fastigheten. Räddningstjänsten flyttade i slutet av 50-talet, och numera finns en restaurang, affärer, kontor och flera bostadslägenheter.

De nuvarande ägarna NSI Invest tog över det centralt belägna huset för drygt två år sedan.

Sedan dess har delar av fastigheten renoverats. En byggnad på gården som brandhärjades för några år sedan har byggs om. Även det stora huset som i gatuplan innehåller restaurangen Brandstation har renoverats invändigt.

– Vi har bilat upp källargolv och kaklat om i stora delar av de gemensamma utrymmena. Även elen har dragits om i huset vilket var ett nödvändigt underhållsarbete. Utrymmena i tornen har också sanerats, säger Johan von Essen på NSI Invest.

Intresset för fastigheter i centralt läge är ofta stort och ägarduon på NSI Invest tror att försäljningen ska gå bra.

– Fastigheten är uthyrd och ger bra överskott, men vårt förvaltningsbolag sysslar mest med affärslokaler så vi vill renodla verksamheten och sälja bostadsfastigheterna, berättar Johan von Essen.

Annons