Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammalt och nytt på Almamia i vår

Susanne Alfvengren är tillbaka och skådespelaren Mattias Enn gästar Sundsvall igen.
Gitarrveckan i mars öppnas den av Göran Söllscher. Grekisk folkmusik, bluegrass och duktiga Sundsvallsgitarrister bjuds också på Almamia lilla scen i vår.

Små intima föreställningar är Almamias koncept, liksom två konserter per månad. Men i vår görs en del avsteg.

I februari hålls tre konserter. Den 14 inleder gör en Sundsvallssångerska, Isabel Neib, som tillsammans med Robin East sjunger egna och andras låtar. Tisdagen den 21 sjunger världsmusikkören Chai-yo sånger om liv, längtan och kärlek.

Sista tisdagen i februari återvänder skådespelaren Mattias Enn till Sundsvall. Han brukar ägna sig åt det tidiga 1900-talets revypersonligheter och nu är turen kommen till 1940- och 50-talens stora schlager- och filmmakare Jules Sylvain.

I mars ägnas kraften åt Sundsvalls Gitarrvecka i samarbete med kulturskolan. Den pågår den 13 - 17 mars och inleds med en konsert av Göran Söllscher, som spelar klassisk gitarrmusik i Stadshuset. Dagen därpå tar två unga Sundsvallsgitarrister, David Kontra på elgitarr och Erik Mårtensson på akustisk gitarr, upp tråden på Almamia, och den 15 mars spelar Johan Norberg och Jonas Knutsson, på gitarr och saxofon, folkmusik som blivit jazz och vice versa.

– Gitarrveckan utvecklas för varje år och har två syften: dels lyfta fram ett instrument som många spelar, dels lyfta fram de pedagogiska delarna. Då blir ungdomarna peppade, säger Almamias konstnärliga ledare Yamandú Pontvik.

Dagen därpå håller samma Knutsson-Norberg workshop på kulturskolan, och gitarrveckan avslutas med en konsert den 17 mars med dem och deras elever från dagen innan. Båda konserterna där Knutsson/Norberg medverkar ges i Kyrkans hus.

Almamias publik har frågat efter gruppen Taximi, och den 10 april spelar den grekisk folkmusik. Två veckor senare är det dags för Susanne Alfvengrens återbesök, då hon sjunger sin gitarrbaserade vispop. Den 22 maj spelar Erik Igelström och Daniel Ek bluegrass omväxlande med svängiga svenska polskor.

Den 27 mars och den 8 maj hålls kulturkaféer med öppen scen, där vem som känner sig manad kan äntra scenen.

– Man kan stiga upp spontant men det är också bra för planeringen om man anmäler sig innan, säger Yamandú Pontvik.

Biljetter köps via Entré Sundsvall eller Almamia lilla scen.