Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gangstertango och protestsång på E-Street

På torsdagskvällen spelade Johan Johansson och Gibrish på E-Street.

Annons

Sundsvallsbandet Gibrish inledde kvällen och satte av i hög fart redan från början. Det är fint med ett band som utmanar dit musikaliska sinne. Det är höjd på allt från text till melodi och teknisk kunnighet i bandet. När de sedan har väldigt på scenen blir det en trevlig upplevelse. Gangstertango med hög klass. Gibrish ger sig iväg på en miniturné och spelar i Uppsala på fredagen och i Göteborg på lördag.

Johan Johansson har jobbat till sig epitetet punklegendar. Han är utrustad med en gitarr, brist på låtlista och en väldig svada. Han visar sig kunna hantera publiken på E-Street med en otrolig säkerhet. Johan Johansson har en kraftfull röst som inte lämnar någon ifred och ett dynamiskt och vissa gånger frenetiskt gitarrspel. Det behövs när du sitter själv på en scen. Han varvar med berättelser kring låtarna med iakttagelser i varadagen och i världen. Roligast blev när han undrade vilka smaker bubbelvattnet Loka inte hade tagit med. Men det är en annan historia.

På fredagen spelar Johan Johansson på Mats o Karin i Älandsbro.