Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garagebrand i Njurunda – räddningstjänsten larmad

Ett garage började brinna på Nämndemansvägen i Njurunda på torsdagen.
Elden spred sig till vinden i huset intill, och inledningsvis var läget kritiskt.
Räddningstjänsten har nu släckt branden – men kommer att ha villan under bevakning i natt.

Larmet kom klockan 12.59 på torsdagen.

– Vi har en kraftig brand i ett garage som sitter hopbyggt med huset. Det är stor spridningsrisk, säger Örjan Stenlund vid 13.30-tiden.

Branden spred sig senare till villan.

– Det har brunnit mycket och de har haft en skada på vinden som vi har dämpat. Vår förhoppning är att kunna ha det under hyfsad kontroll men det är fortfarande kritiskt, säger Örjan Stenlund vid klockan 14.10.

Brandmännen tvingades bryta upp en vägg mellan garaget och huset, för att säkerställa att det inte fanns några glödbränder kvar i väggen.

Vid 15.30-tiden bekräftar Örjan Stenlund att det har varit glödbränder i väggen, men insatsen på plats är avslutad. Huset kommer däremot att bevakas under kvällen och natten mot fredagen.

– Det blir åtminstone tills i morgon. Det är viktigt att man kollar, det är lätt att missa någon liten glödbrand så vi måste ha undersökning där, säger Örjan Stenlund.

Byggnaderna har skadats, det handlar dels om skador till följd av branden, dels om vattenskador.

– Vi har inte behövt bryta sönder taket som jag har förstått. De har gjort ett fantastiskt jobb därute, låter det som på räddningsledaren, säger Örjan Stenlund.

Orsaken till branden är inte fastställd.

– Det finns någon kamin där som kan ha varit brandorsaken, men vi vet inte än, säger Örjan Stenlund.

Ingen person har skadats och husägarna kunde själva larma SOS.