Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garmarna släpper första singeln på 14 år

Garmarna har inte släppt något material sedan 2001. Nu kommer nya singeln "Över gränsen" i väntan på fullängdaren som kommer nästa år.

Annons

Under 1990-talet gjorde Garmarna succé världen över. Den 6 november är bandet tillbaka med singeln ”Över gränsen”, det första skivsläppet på 14 år.

Låten gästas dessutom av den omskrivna rapparen och aktivisten Maxida Märak.

– Det är coolt att hon är med. Vi ligger på samma bolag, men tydligen hade hon gillat oss sedan hon var liten. Låten är extremt avskalad med ett hårt beat. Emmas (Härdelins) vackra sång möter Maxidas frenetiska rap, säger bandets trummis Jens Höglin.

”Över gränsen” ger en försmak av det kommande fullängdsalbumet ”6”, som släpps i början av 2016. Det är bandets första i samarbete med BMG.

– Det här är något som har växt fram sedan 20-årsjubileet 2010. Då tog några spelningar här och där. Men för två år sedan spelade vi inför 8 000 personer i Tyskland. De sjöng med i låtarna. Då kände vi att det var dags, säger Höglin.

Garmarna har tidigare släppt fem album, som gjort succé världen över. Bandet är flerfaldigt Grammis-nominerade och vann även en Grammis i kategorin ”Årets folkmusik” för albumet ”Guds spelemän” 1996.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter