Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gärningsman försökte råna busschaufför med järnrör

En gärningsman iklädd rånarluva försökte råna en busschaufför vid resecentrum i Örnsköldsvik. Busschauffören nekade rånaren pengar. Då försökte rånaren slå busschauffören i huvudet med ett järnrörsliknande föremål.
– Chauffören lyckades skydda sig med armen när slaget kom, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Busschauffören skulle göra ett ärende inne på resecentrum i centrala Örnsköldsvik när en man iklädd rånarluva kom fram till busschauffören.

– Han ville ha pengar från chauffören, när denna nekade honom det så försökte gärningsmannen slå chauffören med ett järnrör, säger Marcus Grahn.

Efter händelsen försvann gärningsmannen springandes från platsen.

– Vi inväntar en polispatrull med hund från Umeå som ska söka av området, säger Marcus Grahn.

Har ni något signalement på gärningsmannen?

– Jag har ett visst signalement, men i nuläget vill jag inte gå ut med det då ett signalement kan påverka vittnesuppgifter, säger Marcus Grahn.

Polisen är mycket angelägen om att få in tips och vittnesmål från händelsen. Du kan tipsa polisen via deras telefonnummer 11414.

Busschauffören ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador av händelsen.

Enligt polisen ska gärningsmannen inte ha fått med sig några pengar.

Händelsen rubriceras just nu som rånförsök.

Vid femtiden på måndagsmorgonen var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 72006, mms/sms: 72006, eller Tipsa-tjänsten.