Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gatumusikanterna skänker sina pengar till Attention

Sundsvalls kommuns sommarjobbande gatuartister donerar alla sina inspelade pengar till Attention Sundsvall-Timrå.
– Det här är ju alldeles fantastiskt underbart, säger Monika Lindberg från Attention.

Det var under en familjeträff på Malandsbadet som sommarmusikanterna överlämnade checken på 16300 kronor till Attention Sundsvall-Timrås Monika Lindberg på tisdagseftermiddagen.

– Många blir isolerade i hemmet, men vi måste våga ta plats. Det är okej att göra saker som andra gör, så nu vill vi använda pengarna till att gå på hotell Knaust och äta julbord, säger Monika glatt.

Läs också: BO: Misstro mot flickor med diagnos

Läs också: Eldsjälen Conny vill hjälpa andra: "Man ska inte behöva dölja att ...

Tio sommarmusikanter, anställda av Sundsvalls kommun, har spelat på gator och torg för att få in några kronor i instrumenfodralet. Summan på 16300 kronor är dagens värde på checken, men med tre arbetsdagar kvar kan det trilla in mer pengar. Hur mycket det blir återstår att se.

Albin Lundblad är en av initiativtagarna till donationen och var därför den som fick lämna över checken.

– Det här känns väldigt kul, faktiskt. Det betyder mycket för Monika och alla ungdomar, så vi tyckte att det passade bra att ge pengarna till hennes projekt, säger han.

Monika Lindberg driver till vardags ett projekt där ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kan träffas för att umgås på fritidsgården i Ljustadalen.

– Tanken med projektet är att utmana sig själv att våga göra saker som andra gör i samhället. Vi har 15-20 ungar varje tisdag då vi har fritidsgården för oss själva. Det är viktigt att de får umgås med andra barn som har samma problematik, och att man inte hela tiden behöver anpassa sig efter normerna, säger hon.

Men fritidsgården det är inte det enda, aktiviteterna har varit många under det senaste året.

– Vi har bland annat ordnat matlagningskurser för tonåringar, föräldrautbildningar, anhörigfika och utflykter med bad eller till exempel minigolf, säger Monika Lindberg.

Attention Sundsvall-Timrå är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), där ADHD, Tourettes syndrom och Aspergers syndrom är några av de vanligaste diagnoserna.