Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han misstänks ha mördat sin kompis

/
  • På 31-åringens Facebooksida ligger bilden på mannen han misstänks ha mördat.

Högst upp på 31-åringens Facebooksida finns en bild på mannen han misstänks ha mördat – tagen när de umgicks.
– Min klient förnekar brott, säger Thomas Öberg, 31-åringens advokat.

Annons

Männen som sitter anhållna för mordet är kända av polisen sedan tidigare, men är inte tungt kriminellt belastade. 31-åringen har endast en dom med nästan tio år på nacken i belastningsregistret.

På hans Facebooksida ligger en bild på 32-åringen som han misstänks ha mördat. Den verkar vara tagen under festliga omständigheter för något år sedan och 32-åringen ler mot kameran.

– Min klient förnekar brott. Jag har hittills suttit med under två förhör som polisen har hållit med honom, säger Thomas Öberg under måndagseftermiddagen.

Hur mår han?

– Han mår inte bra av att vara frihetsberövad.

Den andra misstänkte, 37-åringen, har ytterligare ett par punkter i belastningsregistret men samtliga domar ligger flera år tillbaka i tiden. Hans advokat, Conny Engstrand, låter hälsa att han inte har några kommentarer i nuläget.

Offret har ett stökigt förflutet, men även i hans fall ligger de flesta domar långt tillbaka i tiden förutom ett bötesbrott nyligen.

– Han hade en orolig uppväxt och kom tidigt i kontakt med polisen. Men min uppfattning är att han hade rätat upp sitt liv de senaste åren, säger en polis som haft med 32-åringen att göra.

Natten till lördagen, då någon tog hans liv, ska det ha varit fest i en av de misstänktas lägenheter.

– Det var ett tiotal personer på balkongen någon timme innan dådet. Många verkade påverkade, det var gruffig stämning och en man stod och knuffade på en annan, säger en boende i grannskapet.

Den boende har lämnat sina uppgifter till polisen.

Mer läsning

Annons