Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man körde mot färdriktningen på E4 – prejades på åker av polisen

En man i 20-årsåldern greps efter en polisjakt på E4 och olika småvägar under natten mot onsdag. Färden gick bitvis i höga hastigheter – och en stund körde mannen mot färdriktningen. En polispatrull stoppade till slut bilisten genom att köra in i hans fordon på en åker.

Annons

Mannen är hemmahörande i Timrå kommun och ärendet började i Västernorrland vid halv tre tiden. Det var när polisen försökte stoppa mannen som han valde att försöka köra ifrån polisen.

Mannen körde söderut mot Hälsingland och polisen i Gävleborg kopplades in. Under förföljandet deltog totalt fem polispatruller.

– Ett tag körde han söderut i norrgående körfält, sedan vände han igen och körde norrut. Det gick i varierande hastighet beroende på väg, men högst kanske runt 180, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral.

Var det någon fara för andra trafikanter?

– Det var väldigt lugn trafik och gick bra. Och ingen blev skadad.

Mannen försökte skaka ifrån sig polisen på en mindre återvändsväg i höjd med Ångersjön söder om Enånger. Där fick förföljandet sitt slut på en liten åker, drygt en timme efter att färden startade.

– Patrullen ska ha kört in i bilen ute på åkern när han vägrade stanna och han greps, säger Daniel Ågren.

Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och grovt rattfylleri alternativt drograttfylleri.

Mer läsning

Annons