Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledins låtar blir film – med Malin Åkerman

Först kom Håkan Hellström-filmen "Känn ingen sorg". Nu är det dags för nästa film baserad på en svensk låtskrivares musik – "En del av mitt hjärta", med Malin Åkerman i sin första roll på svenska, bygger på Tomas Ledins låtskatt och får biopremiär julen 2019.

Annons
Tomas Ledin.

Filmen regisseras av Edward af Sillén, som gör debut som långfilmsregissör och manuset är skrivet av Lars "Vasa" Johansson ("Kopps", "Rallybrudar", "Den bästa sommaren"). Den svensk-kanadensiska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman ("Watchmen", "Billions") gör en av huvudrollerna i filmen. För hennes del handlar det också om en debut: "En del av mitt hjärta" blir den första svenska långfilm som hon spelar med i. I rollistan har hon sällskap av bland andra Pernilla August, Jonas Karlsson, Johan Ulveson, Christian Hillborg och Shima Niavarani.

Malin Åkerman.

Tomas Ledin konstaterar i ett pressmeddelande att han är "oerhört hedrad" av att få vara en del av filmprojektet: "När frågan först dök upp, om möjligheten att få skapa en berättelse för en långfilm löst baserad på några av mina sånger, blev jag genast väldigt nyfiken. Hur nu musiken kommer att integreras och vissa textrader användas i låtarna som dialog i filmerna ska bli spännande att se."

Malin Åkerman säger i pressmeddelandet att hon har väntat länge efter att få vara med i en svensk film. "Och vad känns mer svenskt än Tomas Ledins härliga låtar om både sommar och relationer?" undrar hon retoriskt.

Fakta: "En del av mitt hjärta"

Regi: Edward af Sillén

Manus: Lars Johansson ("Kopps", "Den bästa sommaren")

Producent: Patrick Ryborn ("Monky", "Himlen är oskyldigt blå")

Medverkande: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Christian Hillborg, Johan Rheborg, Per Andersson med flera

Premiär: Julen 2019

TT

Mer läsning

Annons